Vad gör vi nu då?

Det är många som frågar vad vi gör nu, så vi tänkte att det kanske är lika bra att updatera bloggen lite.
Vi har tagit in på det närmsta hotellet som är öppet och har spenderat helgen med att skruva upp alla durkar (golvet i båten) för att pumpa/torka det sista vattnet, lägga ut allt på tork (alla dynor, mattor, segel, kläder etc), konservera watermaker och så vidare för att begränsa följdskadorna. Vi hittar mer och mer skador ju mer vi rotar, bland annat så vet vi nu varför bogpropellern slutade fungera.


Vi har precis fått iväg en första omgång av pappersarbete och bilder till försäkringsbolaget, Pantaenius, och vi får se vad de bestämmer sig för. Innan vi har ett besked av dem så vet vi inte när vi kommer hem.
Det som är lite oroande är att orkansäsongen kommer närmare och närmare, det är är inget bra ställe att ha en båt på när den väl drar igång. Förra året förstördes nästan alla båtar här, och vart man än tittar så ligger det båtvrak i både vatten och på land. Till och med kustbevakarna som bogserade in oss sade ganska snabbt “gör allt ni kan för att få henne härifrån, hon kommer inte att överleva vintern”. Om försäkringsbolaget väljer att ha henne kvar känns våra insatser till sjöss för att rädda henne ganska meningslösa.

En annan reflektion som slagit oss är hur fantastiskt bra det funkar med sjöräddning! Vi kontaktade JRCC i Göteborg som lämnade över till US Coast Guard i San Juan och när vi kom fram till Sint Maarten höll MRCC Fort-De-France koll på oss och hade fixat fram en bogserbåt. Allt detta helt sömlöst och utan att vi behövde dra historien igen för varje ny kontakt. Tänk då på att detta är statliga myndigheter över landsgränser! Det finns mycket att lära för övriga myndighetsverksamheter…

b0c5540f2cf5_2018-05-26_20-38-23720183067.jpg

One thought on “Vad gör vi nu då?

 1. Hej Tina, Lars,

  Duktiga ni! Hisnande spännande läsning! Vad duktiga ni är som fixade detta! Jag och Måns läste ert inlägg med stor inlevelse! Man gick sannerligen gåshud! Som i en film.

  Bästa hälsningar & Lycka till med seglatsen hem!

  Najadvännerna Nina & Måns
  ( som seglar på lite lugnare vatten i en ngt mindre Najad😉)

  Hämta Outlook för iOS
  ________________________________

  Liked by 1 person

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s