Mot Azorerna!

Då var det dax! Efter 2 dagars prepp med ett sista dyk imorse för att skrapa bort alla havstulpaner är vi nu tillräckligt klara för avfärd!

IMG-20180522-WA0000.jpg

IMG-20180522-WA0001.jpgMål Azorerna ca 2300 nm bort vilket bör ta oss 17-20 dagar om inte Sargassohavets stiltjebälte breder ut sig för mycket. Första 5 dagarna går vi nordlig/ NNE kurs sen blir det stiltje och vi får starta motorn i några dagar innan vi får lite vind igen i höjd med Bermuda där vi svänger höger mot Azorerna.

Ombord är bara vi två. Vår ständiga gast Patriks säng är fylld med mat för att vi inte ska sakna honom för mycket. Barnen är hos farmor, Hugo med armen i gips ytterligare en vecka. Båten känns stor och lite tom trots att vi har bunkrat för 4 personer i en månad…

Vi har 530 liter diesel, 350 liter vatten i tank och 100 liter på flaska och dunk. Watermakern funkar just nu även om den låter som en gräsklippare.. Resan tillbaka till Europa bjuder inte på lika sköna vindar som vägen hit så det blir nog färre grillningar på akterdäck och inget fiske under första veckan. Men i frysen ligger flanksteken och annat och väntar på stiltjebältet. Ikväll blir det pizza från Pirates Pizza som öppnade 4 timmar innan öppningsdags för att baka pizzor till oss. Bra service!

Vi kommer uppdatera bloggen kapalai.se under överfarten via satellittelefonen och radio. Vi har turen att få hjälp med väder av Anna på SMHI vilket vi är väldigt tacksamma för!

Nu kör vi!

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s