Så varde väder!

Vi har ju inte haft något egentligt väder de senaste två veckorna. Ungefär samma vind och sol… Så nu verkar det som att Atlanten tänkte se till att vi får uppleva allt vi missat kondenserat till den sista dagen!
Vi har gått med stor och en halv genua hela natten, men när solen gick upp så hissade vi “festblåsan” (genackern) igen. En ganska sen frukost senare såg vi ytterligare ett squall komma mot oss och bestämde oss för att riva ner den igen. En något trött besättning tog dock lite längre tid på sig än vanligt, och missade dessutom en våg, så helt plötsligt ligger båten ner i en fin-fin broach med ungefär halva båten under vattnet i vågor som är ca 5 meter. Vi fick i alla fall ner gennackern hel och packade ner den, med beröm till oss själva hur bra det hade gått med tanke på omständigheterna, och började städa på däck. Plötligt börjar Patric skratta… Och stirrar på vår nya spinnacker bom… Vi som just var så nöjda med att vi fick ner allt helt och fint… Spinackerbommen har helt och hållet svalt sitt eget ändstycke. Det går inte ens att se att det någonsin har suttit där, bommen ansluter numera till synes sömnlöst rakt in i bomvagnen. Vi får nog försöka hitta på ett sätt att lösa det här eller beställa en väldigt bred plats i marinan när vi kommer fram!
Vi tänkte att vi kanske skulle gå ner lite i segel eftersom att det är lite byigt och konstant 12-15 m/s och började reva storen, BANG!, sa det när revlinan gick sönder i bommen! (Vi har ett selden system med en revlina som sitter med en massa block i bommen och blir två linor som drar ner seglet). Så nu haltar vi fram på andra revet… (Haltar med en snittfart på 7,6 knop…)

20 timmar kvar och vi liger ungefär lika många distans före nästa båt i vår grupp! Vi kämpar på!

Eftersom att det är lite gungit och lutar så bjöd köket på en lite lättare lunch idag, Svamprisotto med Iberico skinka och paremsanflakes. Dessutom verkar kvällens grillbuffé vara inställd! Bara så att alla förstår hur kämpigt det är här ute just nu! 🙂

2 thoughts on “Så varde väder!

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s