Slutspurt!

Seglingen natten som inleddes i förra bloginläget blev precis så dålig som vi trodde, och inte nog med att det rullade åt alla håll samtidigt, vi blev dessutom av med ledningen i vår klass! Vi har nu tagit upp jakten på Tifin igen! Hon är dock en Arcona 40, så det kan bli lite knepigt att hinna i fatt henne i de här vindarna, men vi ska göra ett försök! Nu är det ju inte först över mållinjen som gäller i en sådan här segling, men vi ska i all afall försöka vara först! Just nu har vi mellan 70 timmar (i nedförsbackarna) och 120 timmar (i uppförsbackarna) på oss! Det har gått betydligt fortare än vi räknade med!

I häcken har vi nu också Ellen, den andra Najad 460an. Göran som är skeppare på henne berättade igår över radion att han nu även hissat sin pyamas under spridaren för att komma ifatt oss! Vi kontrade genast genom att fälla upp sprayhooden!

Det radionät som körs daligen är en ganska stor höjdpunkt, speciellt när nyss nämnda Göran agerar net controller (den som håller ordning på 20 perssoner som bara kan prata en åt gången) hans göteborgshumor är en ganska stor kontrast till den britt och tysk som kör de andra dagarna. Dels får man reda på en de deltagande båtarnas possition, hastighet och vindförhållanden där de är. Bra input till ens egna taktiska beslut. Men det är dessutom en hel del gemensam problemlösning. Allt från identifiering av fiskar till trasiga saker ombord. Just nu har vi kontinuerliga radiomöten med Salsa, en annan svensk båt som valde den nordliga rutten och är ganska långt ifrån oss, för att försöka guida hennes skeppare i hans försök att laga sin diselgenerator som råkar vara av nästan samma modell som den vi har ombord. Alla ombord är nog nu ganska överens om att en HF/MF radio var en bra investering även om vi kör nästan alla mail över satelit…

One thought on “Slutspurt!

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s