Ännu en lugn dag!

Vi har fastnat mitt i stiltjebältet som vi skulle försöka undvika, så nu biter vi i det sura och har startat motorn för att ta oss rakt västerut där vi bör kunna hamna precis under ett lågtryck som ska ge väldigt kraftiga vindar. Så nu gäller det bara att träffa rätt så att vi får lagom mycket… Ett visst GRIB-fils beroende har uppstått! 🙂

Men, det har ändå varit en magisk dag! Som de flesta på havet!

Det började med en delfinshow redan till frukosten, Atlantic Spotted dolphins, som sedan följdes av en ny vid lunch, den här gången av Bottlenose dolphins och Pilotvalar. Det lite roliga med dessa delfiner är att de lägger sig på sidan när man tittar på dem, så att man kan se varandra rakt in i ögonen! Dessutom så pratar de väldigt högljutt med varandra!
Men den stora händelsen var straxt innan lunch! Vi såg något vitt flyta på havet en bit bort, och eftersom att vi går med motor kunde vi ta oss lyxen att svänga ditåt. Det visade sig vara en stor havsssköldpadda som hade fastnat i en stor rispåse, vi lyckades precis få tag på påsen med båtshaken så att vi kunde greppa påsen ordentligt från akterspegeln för att skära loss den delen av påsen som slingrat sig runt hans fenor. Det är magiska djur! Så stora och lugna! Han tittade oroligt på oss under tiden med sina stora svarta ögon och simmade lättat vidare när vi fått honom fri!

Det har dessutom börjat nappa! Vi fick upp en hyfsat stor Skipjack Tuna och senare en Mahi-Mahi (precis i virr-varret med sköldpaddan)som båda slängdes på grillen som lunch! Dagen till ära bakades det dessutom äppelpaj till efterätt! Ingen risk för skörbjugg ännu!

4 thoughts on “Ännu en lugn dag!

  1. Det låter som ni har det alldeles underbart. Vad sköldpaddan måste ha blivit tacksam. Ni borde kvala in som besättning på “Turn the Tide on Plastic”.

    Like

    • Det låter som ni har det alldeles underbart. Vad sköldpaddan måste ha blivit tacksam. Ni borde kvala in som besättning på “Turn the Tide on Plastic”.

      Like

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s