Vid världens ände… Viveiro-Cedeira-A Coruña-Corma-Camarinas-Cabo Finisterre (ca 100 NM)

20170910_173808

I det här vädret kan man förstå att de trodde att det här var världens ände!

Idag rundade vi Cabo Finisterre som man under Antiken trodde var världens ände. Nu ligger vi på svaj i en vik runt hörnet på vår väg söderut.
Vi har fastnat lite i trevliga Galicien och framförallt i A Coruña som var otroligt trevligt förutom att Hugos cykel blev stulen en förmiddag… Han skulle ändå få en ny när vi kom hem men nu blev det till att pronto hitta en ny. Vilket var lättare sagt än gjort… Det är ju en helt annan kultur här… Man brukar prata om spansk simskola och det kanske är något liknande för att lära sina barn att cykla för här finns det verkligen inte en cykel som har fotbroms! Efter ett par taxiresor kors och tvärs över stan blev det tillslut en cykel utan fotbroms och Hugo har så klart redan vant sig. Tur i oturen tog en av dessa taxiresor oss till ett shoppingcenter där det fanns IKEA så nu har vi bunkrat rabarbersaft, Polly, svenskt kaffe (varken franskt eller spanskt funkar i den franska pressobryggaren) och punschrullar.


Vi njuter oftast av soliga dagar och svala nätter eftersom vi fortfarande inte har sett temperaturer i vattnet över 20 grader. De senaste dagarna har vattnet legat runt 15 grader då kallt Atlantvatten väller in mot land i den västliga vinden. Kanske är bra för annars hade det varit ännu svårare att lämna dessa trevliga rior vi kommer till med fina stränder, mysiga byar och god mat och vin. Vi har fortfarande inte lyckats få nån fisk från båten, men som tur är finns det gott om fisk och skaldjur i butikerna och vi har hittat några bra vi aldrig hade hört talas om. Hugos favorit är Boniton som är ganska lik tonfisken och tillagas på ungefär samma sätt. Till Ceviche har vi provat den vita fisken Merlueza vilket blev väldigt gott.
Sedan A Coruña har vi stött på väldigt många nordiska båtar och flera svenska men fortfarande ont om båtar med barn i Hugo och Cayennes ålder, som tur är har de väldigt kul ihop och hittar barn i land att leka med.
Imorgon 11 september börjar man skolan i Spanien, vi smygstartade förra veckan eftersom terminen i Sverige redan har dragit igång.
Nästa lite längre stopp, och det sista i Spanien, blir Vigo sen är det dax för barnen att hissa upp den Portugisiska gästflaggan.

2 thoughts on “Vid världens ände… Viveiro-Cedeira-A Coruña-Corma-Camarinas-Cabo Finisterre (ca 100 NM)

  1. Heja heja! Vi följer er på YB – appen och håller alla tummar och tår! /motorbåten i Cuxhaven som tipsade om sälen och den hemska hamnen i Borkum

    Like

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s