The heat is on! (Brest – Viveiro, 310NM)

Efter en hyffsat lugn seglats över Biscaya har vi nu knutit fast i marinan i Viveiro och därmed tagit ett stort steg i resan! Vi har kommit till Spanien! (Nu är det väl egentligen Kanarieöarna barnen verkligen vill till när de säger att de vill till Spanien, men det är ju ett bra steg på vägen…) Och här var den, värmen!!! Som vi har letat! Till och med pappan har nu badat för första gången… 🙂


Vi hade ett dygn med riktigt bra vind och fick sedan nästan stiltje andra natten, så det var bara att puttra på för motor, men mot slutet så började det blåsa igen och vi kom över på ca 2 dagar och 4 timmar. Resan bjöd dock på besök av både delfiner och valar! Ganska häftigt att se valarna blåsa stora rökpelare rakt upp i luften runt båten.


Som vanligt i den här familjen så är det första som ska uptäckas på ett nytt ställe maten! Hugo har äntligen hittat en hel hylla av sin favorit snack Salscionkorv av iberico skinka och Cayenne är i paradiset med all god ost! I övrigt så kan vi säga att prio-listan har skrivits om igen! Nu är det fläktar och vindscoop som har högsta prio! Tänk vad två dygns segling kan göra!

One thought on “The heat is on! (Brest – Viveiro, 310NM)

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s