Bollar, mer mat och delfiner! (Treburden – Íle D’ouessant, 50NM)

20170812_193033

Bilbana eller efterätt?

20170812_193027

Crepes in the making!

Det blev en natt till i Trebeurden. Men lördagen bjöd på en lokal happening nere i hamnen med den stora publikdragande tävlingen i årvricking! (Så klart, vi är ju ändå i Frankrike…) Vi stoppade in barnen i stora bubblor för att slippa dem ett tag och tog det allmänt ganska lungt! Dessutom så gjorde barnen egna crepes! Och eftersom att det var lördag så åkte lördagsgodiset på pankakorna!
Sent på morgonen därpå (vi skyller på tidvattnet, men definitonen på morgon har kanske flutit iväg något) så begav vi oss västerut för motor då det inte var någon vind alls. Vi siktade på Íle D’oussant men var lite skeptiska då det på den sidan vi ville ligga bara finns fyra bojar för besökare och Reeds (a.k.a Seglarbibeln) sade att det inte går att få ankarfäste.
På vägen hit så körde vi igång watermakern och dricker nu eget vatten!

Strax innan ön dök ett gäng delfiner upp och lekte i bogvattnet, och barnen var med ens övertygade om att de guidade oss in till ön och att det var ett gott tecken! Det visade sig vara sant, då alla tre (lite oroande kanske att det verkar saknas en) gästbojarna var lediga! Det medför ju nästa problem… Vilken boj ska vi välja? Hur långt är det till klipporna när det blir lågvatten? Varför är ingen annan här? Har vi missat något?????
Det blev i alla fall en fantastiskt skön middag i sittbrunnen fylld med kvällssol och lagom med gung från havet följt av en grottexpedition i gummibåten! Och i dag så bestämde vi oss för att ligga kvar en natt till och ge oss ut på en expedition på ön. Resultatet blev en ganska stor mängd björnbär! Så nu har det kokats björnbässylt och gjorts våfflor! (Det är inte bara på grund av dykkompressorn vi behövde en bra inverter, våffelgärnet är viktigt! 🙂

One thought on “Bollar, mer mat och delfiner! (Treburden – Íle D’ouessant, 50NM)

  1. Det är från den här ön (île d’Ouessant) som kommer de små fåren (moutons d’Ouessant) som min morfar försökte rädda. Nu finns de lite överallt igen 😊. Min mamma fortsätter på hennes pappa spår och barnen är glada varje gång vi hälsar på dem hos min mamma 😉. Vilken resa och vilken upplevelse för barnen och er! Ha det så fint!

    Like

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s