Vi är på väg!

Äntligen är vi på väg!

Det blev lite fix och trix in i det sista, men i fredags lämnade vi bryggan och slussade ut i havet! Det har som väntat varit lite strul på vägen så det har blivit lite dåligt med uppdateringar på bloggen.

20170702_230539

Lasse meckar vattenpump! Numera räknar vi läckage i enheten kastrull/timme.

Första stoppet blev som planerat på Skansholmen där vi även fick ringa in vår privata service tekniker (Patric) då vattenpumpen läckte som ett såll. Efter lite fix och trix så verkade den hålla tätt, men det har visat sig att den forfarande läcker. Dock betydligt mindre!

I dag har vi dessutom haft strul med övre rullen på kutterseglet, men himlen öppnade sig precis när vi skulle ta ner seglet så vi avvaktar med det en dag till innan vi tar oss en titt!

20170701_215334

Första solnedgången i horisonten!

Men vi har också haft fantastisk segling! Det har varit bra med vind och vi fick en fantastisk solnedgång innan första nattseglingen!
Nu har vi i alla fall tagit oss till Sandhamn (nej, inte det Sandhamn som de flesta tänker på…) och i morgon blir det Ystad som vi tänkte ha som utgångspunkt för att på riktigt börja äventyret och lämna Sverige!

Leave a Reply/Skriv en kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s